Rhodos vás uchvátí průzračným mořem, plážemi i historií.


Řecký ostrov Rhodos je čtvrtým největším řeckým ostrovem a také jedním z nejoblíbenějších středomořských letovisek. Je oblíbeným místem pro jakýkoli typ dovolené.
Ostrov je také známý jako „Ostrov boha Slunce Helios“ a jak přezdívka ostrova napovídá je tady hodně sluníčka. Uvádí se až 260 slunečných dnů v roce.

Slunce, pláže, historické památky a příroda tvoří dohromady unikátní podmínky pro strávení dokonalé dovolené.

Rhodos nabízí veškeré typy pláží. Písečné, oblázkové, skalnaté a případně i oblazkovo – písečné. Vybere si každý. Rodiny s dětmi uvítají klidné písečné pláže s pozvolným vstupem do moře u východního pobřeží. Milovníci vln a surfování si naopak vyberou divoké pláže západní strany ostrova Rhodos. Na všech plážích očekávejte křišťálové čisté moře.

Typů ubytování je rovněž nepřeberné množství od studií přes ubytování v apartmánech nebo v soukromí až po velkolepé luxusní hotelové komplexy s programem stravování all inclusive.

Ať už si vyberete jakýkoliv typ ubytování, nezapomeňte navštívit místní taverny a restaurace vyhlášené skvělou řeckou kuchyní. Návštěvou „pouličních bufetů“ s gyrosem taky neuděláte chybu.

Jakmile se dobře najíte a zrelaxujete na jedné ze zdejších pláží, můžete vyrazit za historií ostrova, která je tak výjimečná, že je zapsána na seznamu UNESCO. Konkrétně jde o historické centrum hlavního města Rhodos, kterému se neřekne jinak než “ starý Rhodos „. Hlavní město nabízí jak dochované památky v dobrém stavu tak i archeologické naleziště a akropoli nad městem.


Facebooková skupina Rhodos pro turisty


Tohle není z historie ostrova všechno. Další antické památky uvidíte ve městečku Lindos. Úzké uličky s neuvěřitelnou atmosférou a obchůdky vás dovedou až nad městečko samotné, kde se nachází nádherná akropole s výhledy na moře a pláže, které jsou u městečka Lindos jedny z nejkrásnějších.

Poznejte Rhodos i vy a inspiruje sebe i ostatní v naší skupině na Facebooku pod názvem “ Rhodos pro turisty“ , kde získáte recenze, rady a užitečné informace pro dovolenou přesně podle vašich představ.

Pokud budete mít zájem si půjčit na ostrově auto, určitě neuděláte chybu a díky Čechům žijících na ostrově můžete komunikovat i česky. Podívejte se jaké jsou možnosti půjčení auta.

Chcete si zpestřit pobyt na ostrově plavbou lodí na menší okolní ostrůvky? Ani to není problém. Díky domluvě můžete získat 15€ slevu. Další informace o plavbách lodí získáte tady.

Nezapomeňte, že ostrov má až 260 slunečných dnů a tak návštěva ostrova není omezená jen na červenec, srpen jak jsme zvyklí. Koupací sezóna začíná už v červnu a končí mnohdy až v říjnu a otužilci nebo starší generace využije nižší a stále příjemné teploty i v pozdější části roku.

Ostrov Rhodos se vám budeme snažit stále více přiblížit tak jako kdyby jste ho znali celý život.

Děkujeme za fotografie, které poskytují členové Facebookové skupiny.