Pláže ostrova Rhodos.

Rhodos je známý svými krásnými plážemi, které jsou ideální pro vodní sporty, opalování a relaxaci. Následující pláže jsou nejpopulárnější na ostrově Rhodos:

  • Pláž Faliraki: Tato pláž se nachází v blízkosti stejnojmenného letoviska a je oblíbenou destinací turistů. Má jemný písek a průzračně čistou vodu.
  • Pláž Lindos: Tato pláž se nachází v malebném městečku Lindos a je obklopena skalami. Je to klidná pláž s jemným pískem a tyrkysovou vodou.
  • Pláž Tsambika: Tato pláž je podobně jako Faliraki oblíbenou destinací turistů. Má dlouhý pás bílého písku a průzračně čistou vodu.
  • Pláž Anthony Quinn: Tato malebná pláž byla pojmenována po slavném herci a producentovi Anthony Quinnovi. Má tyrkysovou vodu a je obklopena skalami.
  • Pláž Agios Pavlos: Tato klidná pláž se nachází v blízkosti rušného města Lindos. Má průzračně čistou vodu a je obklopena skalami.
  • Pláž Kallithea: Tato historická pláž je známá pro své léčebné termální prameny a je obklopena exotickou zelení.
  • Pláž Prasonisi: Tato pláž se nachází na jižním konci ostrova a je oblíbenou destinací vodních sportů, zejména surfování a kitesurfingu.
  • Pláž Agios Georgios: Tato klidná pláž se nachází v blízkosti města Rhodes a má průzračně čistou vodu a jemný písek.
  • Pláž Afandou: Tato rozsáhlá pláž se nachází v blízkosti stejnojmenného města a má pěkný písek a průzračnou vodu.
  • Pláž Stegna: Tato klidná pláž se nachází v blízkosti města Archangelos a má průzračně čistou vodu a bílý písek.

Další pláže na ostrově najdete v našem přehledu pláží. A pokud budete mít některou pláž daleko, můžete si vybrat některý z lodních výletů a podívat se na pláž lodí. Získáte tak výlet na pláž neobvyklým způsobem a k tomu i zážitky z plavby samotné.

A jak je to s ubytování ?

Na ostrově Rhodos je možné najít řadu různých typů ubytování – od luxusních hotelů a resortů až po dostupné apartmány a hostely. V některých městech, jako je hlavní město Rhodos nebo Lindos, jsou k dispozici i tradiční domky a apartmány v historických částech měst.

Luxusní hotely a resorty se nacházejí zejména v oblasti Kalithea, kde jsou k dispozici jak luxusní pokoje, tak i soukromé vily s vlastním bazénem a dalšími prvotřídními službami.

Pokud hledáte levnější ubytování, můžete se zaměřit na apartmány a studia, které jsou k dispozici na celém Rhodosu. Hostely jsou spíše lokalizovány ve starém městě Rhodos a jsou oblíbené zejména mezi mladými lidmi.

Pro ty, kteří mají rádi klid a přírodu, jsou k dispozici i rekreační domky a apartmány v horských oblastech ostrova, jako například v oblasti Archangelos.

Vzhledem k obrovské popularitě Rhodosu a vysoké poptávce po ubytování v letních měsících je však vhodné ubytování rezervovat včas, nejlepší je tedy hledat a vybírat ubytování již několik měsíců před plánovaným odjezdem. Díky naší spolupráce si můžete vybrat z několika možností a rezervaci provést v českém jazyce. Podívejte se tady.

Jestliže plánujete navštívit ostrov Rhodos, může být pro vás výhodné si vypůjčit auto, abyste se pohodlněji dostali po ostrově. Rhodos je relativně velký ostrov a má rozmanitou krajinu, takže automobil vám umožní prozkoumat více a užít si více zážitků.

Pronajímání aut na ostrově Rhodos je poměrně snadné, protože na ostrově je mnoho auto-půjčoven. Vzhledem k tomu, že se jedná o turistickou destinaci, je lepší auto si rezervovat předem. V sezóně se stává, že auta bývají vyprodané a musíte čekat několik dní než se nějaké uvolní.

Při výběru společnosti pro pronájem auta zvažte následující faktory:

  • Cenu – cena pronájmu auta v závislosti na kategorii auta, délce pronájmu, sezóně, atd.
  • Pojištění – ujistěte se, že máte vhodné pojištění, abyste byli chráněni v případě nehody nebo krádeže.
  • Podmínky pronájmu – zkontrolujte podmínky a ujistěte se, že neexistují žádné skryté poplatky nebo omezení kilometrů.
  • Kvalita aut – snažte se vybrat auto společnosti, která nabízí kvalitní a dobře udržovaná auta.

Rezervovat auto si můžete rovněž v českém jazyce a v případě komplikací vše řešíte česky. Navíc se slevovým kódem “ Muži na cestách “ získáte slevu. Podrobnosti o pronájmu auta v českém jazyce najdete tady.

Výlety na ostrově Rhodos