Jaký výlet si vybrat na ostrově Rhodos?

Rhodos je krásný ostrov ležící v Egejském moři u tureckého pobřeží. Rhodos se pyšní taky jako jeden z největších řeckých ostrovů a nabízí bohatou historii, úžasné pláže a živou kulturu. A my vám přinášíme některé oblíbené výlety a atrakce, které můžete při návštěvě Rhodosu zvážit:

Město Rhodos:

Začněte svou cestu prohlídkou města Rhodos, hlavního města ostrova. Staré město Rhodosu je na seznamu světového dědictví UNESCO a vyznačuje se působivými středověkými hradbami, úzkými uličkami a historickými budovami. Nenechte si ujít Palác velmistra, Ulice rytířů a Archeologické muzeum.

Lindos:

Lindos je malebná vesnice ležící na východním pobřeží Rhodosu. Jeho ikonická Akropole, posazená na kopci s výhledem na vesnici, musíte navštívit. Prozkoumejte křivolaké uličky Lindosu, navštivte krásnou zátoku svatého Pavla a odpočiňte si na nedalekých písečných plážích.

Prasonisi:

Pokud jste fanouškem vodních sportů, určitě Prasonisi navštivte. Je to malý poloostrov nacházející se v jižní části Rhodosu, kde se Egejské moře setkává se Středozemním mořem. Prasonisi je známá pláž na ostrově Rhodos pro své silné větry, díky čemuž je oblíbeným místem pro windsurfing a kitesurfing.

Starověký Kamiros:

Vraťte se v čase návštěvou starobylého města Kamiros. Toto archeologické naleziště nabízí pohled do minulosti s dobře zachovanými ruinami dórského města. Prozkoumejte obytné oblasti, veřejné budovy a agoru, abyste získali představu o tom, jak se žilo v dávných dobách.

Údolí motýlů:

Milovníci přírody by měli zamířit do Údolí motýlů (Petaloudes). Toto svěží zelené údolí je domovem tisíců barevných motýlů, kteří se zde shromažďují během letních měsíců. Udělejte si klidnou procházku po stinných stezkách a vychutnejte si okouzlující atmosféru.

Rhodos
Symi
Pláž
Anthony Quinn Bay:

Pojmenovaná po slavném herci, který se zamiloval do Rhodes během natáčení „The Guns of Navarone“, Anthony Quinn Bay je malá a malebná zátoka. Je to ideální místo pro šnorchlování a koupání v křišťálově čisté vodě. Opalujte se na skalnatých útesech nebo si pronajměte lehátko na malé pláži.

Pláž Tsambika:

Pláž Tsambika, známá pro své zlaté písky a tyrkysové vody, je jednou z nejkrásnějších pláží na ostrově. Užijte si opalování, plavání a vodní sporty nebo se vyšplhejte do kláštera Tsambika, který se nachází na kopci s výhledem na pláž a nabízí úchvatné výhledy.

Výlet na ostrov Symi

Symi je okouzlující řecký ostrov ležící v Egejském moři, nedaleko jihozápadního pobřeží Turecka. Symi je znám svou barevnou neoklasicistní architekturou, malebným přístavem a klidnou atmosférou, je oblíbenou destinací pro ty, kteří hledají klidný a autentický řecký ostrov.

Zajímavá místa na ostrově Symi:

Město Symi: Hlavní město Symi, známé také jako Gialos, je živé a krásné místo k prozkoumání. Přístav je lemován barevnými neoklasicistními budovami v pastelových barvách, které vytvářejí úžasnou kulisu. Projděte se po nábřežní promenádě, navštivte místní obchody a butiky a vychutnejte si jídlo v jedné z taveren na nábřeží.

Klášter Panormitis: Klášter Panormitis se nachází na jižní straně ostrova Symi a je významným náboženským místem a oblíbenou atrakcí. Je zasvěcen archandělu Michaelovi a přitahuje poutníky i turisty. Prozkoumejte klášterní komplex, včetně kostela, muzea a nádvoří, a užijte si klidné okolí.

Pláže: Symi je obdařen krásnými plážemi, kde můžete relaxovat a opalovat se. Mezi oblíbené pláže patří Nos, Marathounta a Agios Nikolaos. Pokud budete chtít nějaké pláže navštívit, tak jsou přístupné pouze lodí a nabízí malebnou cestu a možnost prozkoumat pobřeží ostrova.

Chorio Village: Nachází se nad městem Symi, Chorio je stará vesnice ostrova a nádherné místo k návštěvě. Jeho úzké uličky, tradiční domy a kamenná schodiště vytvářejí okouzlující atmosféru. Vystoupejte na vrchol vesnice, abyste dosáhli zříceniny rytířského hradu, odkud si můžete vychutnat panoramatický výhled na ostrov.

Výlety lodí: Jedním z nejlepších způsobů, jak zažít krásu Symi, je výlet lodí kolem ostrova. Prozkoumejte skryté zátoky, objevte odlehlé pláže a zaplavte si v křišťálově čistých vodách. Můžete se také připojit k výletu lodí na nedaleké ostrovy, jako je Nimos nebo Seskli, na jeden den ostrovního skákání.

Místní kuchyně: Nenechte si ujít příležitost dopřát si místní kuchyni Symi. Vyzkoušejte tradiční řecká jídla, čerstvé mořské plody a místní speciality, jako jsou krevety Symi. Ve městě Symi a dalších vesnicích je mnoho taveren a restaurací, kde si můžete vychutnat chutě ostrova.

Procházky a túry: Kopcovitá krajina Symi nabízí několik pěších a turistických tras pro outdoorové nadšence. Jednou z oblíbených tras je Kali Strata, kamenné dlážděné schodiště, které spojuje přístav města Symi s městem Chorio. Tato procházka nabízí fantastické výhledy a příležitost vás ponořit