Výlety na ostrově Sardinie

Sardinie je krásný ostrov ve Středozemním moři, známý pro své úžasné pláže, křišťálově čisté vody a bohaté kulturní dědictví. Návštěvníkům nabízí řadu atrakcí a aktivit.

Zde je několik tipů na výlety po ostrově Sardinie:

Výlety na pláže:

Sardinie se může pochlubit některými z nejmalebnějších pláží ve Středomoří. Od slavného Costa Smeralda až po odlehlé zátoky Cala Luna a Cala Goloritze, existuje mnoho možností k prozkoumání. Odpočiňte si na bílých písečných březích, koupejte se v tyrkysových vodách a nasávejte středomořské slunce.

Navštivte Cagliari:

Hlavní město Sardinie, Cagliari, je živé a historické město se směsí starověkých ruin, středověké architektury a moderních atrakcí. Prozkoumejte úzké uličky starého města, navštivte impozantní katedrálu Cagliari a užijte si panoramatický výhled z Bastione di Saint Remy.

Objevte lokality Nuraghe:

Sardinie je známá svými unikátními prehistorickými kamennými stavbami zvanými nuraghe. Tyto starověké ruiny jsou rozesety po celém ostrově a nabízejí pohled do rané historie Sardinie. Navštivte místa jako Su Nuraxi di Barumini, Nuraghe Losa a Nuraghe Santu Antine, abyste se dozvěděli o fascinující minulosti Sardinie.

Prozkoumejte souostroví Maddalena:

Udělejte si výlet lodí na úžasné souostroví Maddalena, skupinu ostrovů nacházející se u severovýchodního pobřeží Sardinie. Objevte nedotčené pláže, skryté zátoky a užijte si šnorchlování nebo potápění v křišťálově čistých vodách hemžících se mořským životem.

Ochutnejte sardinskou kuchyni:

Sardinie má jedinečnou kulinářskou tradici, která kombinuje italské a středomořské chutě. Nenechte si ujít příležitost ochutnat místní speciality, jako je pečené selátko (porceddu), malloreddus (tradiční těstovinové jídlo), sýr pecorino a sardinská vína.

Túra v národním parku Gennargentu:

Největší národní park na Sardinii, Gennargentu, nabízí dechberoucí přírodní krásy a rozmanitou divokou zvěř. Zašněrujte si turistické boty a prozkoumejte drsné hory, hluboká údolí a prastaré lesy. Dávejte pozor na divoké koně a vzácné sardinské jeleny.

Navštivte archeologické naleziště Tharros:

Tharros se nachází na západním pobřeží Sardinie a je starobylým fénicko-římským městem. Projděte se dobře zachovalými ruinami, včetně divadla, chrámů a římských lázní, a užijte si panoramatický výhled na moře.

Užijte si vodní sporty:

Nedotčené vody Sardinie poskytují skvělé příležitosti pro milovníky vodních sportů. Vyzkoušejte si windsurfing, kiteboarding, plachtění nebo potápění a prozkoumejte pulzující podmořský svět.

Před plánováním cesty na Sardinii si nezapomeňte zkontrolovat místní cestovní pokyny a dostupnost atrakcí a služeb. Užijte si čas objevování tohoto úžasného ostrova!




Sardinie je domovem celé řady atrakcí, které uspokojují různé zájmy. Přinášíme vám některé z nejlepších atrakcí na Sardinii:

Costa Smeralda:

Známé jako „Smaragdové pobřeží“ Costa Smeralda je okouzlující letovisko v severní Sardinii. Nabízí úžasné pláže, luxusní letoviska, luxusní obchody a pulzující noční život. Porto Cervo, hlavní město Costa Smeralda, je známé svým přístavem a exkluzivními jachtami.

Neptunova jeskyně (Grotta di Nettuno):

Neptunova jeskyně, která se nachází na výběžku Capo Caccia poblíž Alghera, je okouzlující mořská jeskyně přístupná lodí nebo přes dramatické schodiště. Nabízí úchvatné stalaktitové a stalagmitové útvary, podzemní jezera a úžasný výhled na Středozemní moře.

Su Nuraxi di Barumini:

Toto místo světového dědictví UNESCO je působivým archeologickým komplexem, který představuje nuraghe, typ starověké kamenné pevnosti. Su Nuraxi je jednou z nejlépe zachovaných nuraghských staveb na Sardinii, jejíž historie sahá až do 2. tisíciletí před naším letopočtem. Prozkoumejte místo a zjistěte o starověké civilizaci Nuragů na Sardinii.

Castelsardo:

Castelsardo, které se nachází na severozápadním pobřeží Sardinie, je malebné středověké město posazené na kopci. Vyznačuje se okouzlujícím historickým centrem s úzkými dlážděnými uličkami, hradem z 12. století a úžasným výhledem na záliv Asinara.

Souostroví Maddalena:

Souostroví Maddalena, které zahrnuje několik ostrovů, včetně La Maddalena, Caprera a Santo Stefano, je rájem pro milovníky přírody. Prozkoumejte nedotčené pláže, vydejte se po malebných stezkách a objevte skryté zátoky a křišťálově čisté vody.

Tiscali:

Tiscali je starobylá jeskynní osada uhnízděná v horách Supramonte. Toto archeologické naleziště nabízí jedinečný pohled do minulosti ostrova. Projděte se krásnou krajinou, abyste se dostali na místo a prozkoumejte zbytky kruhových chatrčí a jeskyní, které byly osídleny před tisíci lety.

Historické centrum Cagliari:

Hlavní město Sardinie, Cagliari, je domovem okouzlujícího historického centra s úzkými uličkami, barevnými budovami a historickými památkami. Navštivte katedrálu Cagliari, Bastione di Saint Remy, Národní archeologické muzeum a vychutnejte si živou atmosféru města.

Národní park Asinara:

Tento národní park se nachází na ostrově Asinara u severozápadního pobřeží Sardinie a nabízí nedotčenou přírodu a hojnou divokou zvěř. Vydejte se na prohlídku s průvodcem nebo na procházku parkem, abyste viděli vzácná zvířata, jako jsou bílí albíni osli, a užijte si nedotčenou krásu ostrova.

To jsou jen některé z mnoha atrakcí, které můžete na Sardinii prozkoumat. Ostrov je plný přírodních krás, historických památek a kulturních zážitků, které z něj dělají podmanivou destinaci.