Zoo Praha a jak ušetřit za vstupné.

Zoo Praha, je oblíbená zoologická zahrada nacházející se v Praze. Je to jedna z nejnavštěvovanějších zoologických zahrad v Evropě a je známá svou oddaností ochraně přírody, výzkumu a vzdělávání. Zde jsou některá klíčová fakta a zajímavosti o Zoo Praha:

Historie: Zoo Praha byla založena v roce 1931 a má bohatou historii. V průběhu let prošel významnými rekonstrukcemi a rozšiřováním, aby svým zvířatům poskytovali lepší podmínky pro život a pro návštěvníky příjemnější zážitek.

Poloha: Zoologická zahrada se nachází v pražské Troji, nedaleko řeky Vltavy. Její poloha poskytuje krásné výhledy na město, řeku a okolní krajinu.

Zvířata: Zoo Praha je domovem rozmanité sbírky zvířat z celého světa. Chová více než 4 800 zvířat představujících přibližně 690 druhů. Některá z pozoruhodných zvířat jsou třeba sloni, velké kočky, gorily, žirafy a širokou škálu ptáků a plazů.

Ochranářské aktivity: Zoo se aktivně zapojuje do různých ochranářských programů jak v ČR, tak i v zahraničí. Podílí se na šlechtitelských programech pro ohrožené druhy a provádí výzkum na podporu zvířat, jejich záchranu a vyvýjí velké úsilí o ochranu přírody.

Chovatelské úspěchy: Zoo Praha je známá svými úspěšnými chovatelskými programy, zejména ohrožených druhů, jako je koně Převalského, nosorožce bílého nebo zubra evropského.

Botanická zahrada: Kromě expozic zvířat jsou v zoo krásné botanické zahrady s širokou škálou rostlinných druhů. Tyto zahrady poskytují návštěvníkům klidné prostředí a další informace ze světa přírody.

Vzdělávací iniciativy: Zoo klade velký důraz na vzdělávání a osvětu. Nabízí vzdělávací programy, přednášky a workshopy pro děti i dospělé, aby jste se dozvěděli o zvířatech, ochraně a biodiverzitě.

Návštěvnický zážitek: Zoo Praha je navržena tak, aby nabídla příjemný a poučný zážitek pro návštěvníky všech věkových kategorií. Má moderní zařízení, kavárny a místa na piknik to vše v kombinaci s přírodou a zvířaty.

Ocenění a uznání: Zoo Praha získala za své ochranářské úsilí řadu ocenění, včetně uznání od Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) a Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA).

Dostupnost: Zoologická zahrada je snadno dostupná městskou hromadnou dopravou z centra Prahy a je tak oblíbeným cílem místních i turistů z celého světa.

Jakmile se rozhodnete do této zoologické zahrady vyrazit na výlet kupte si vstupenky předem online a ušetříte i stovky korun. Například vstupné na místě pro dospělou osobu stojí 330 Kč. Vstupenka online je však za 300 Kč. Pokud vás bude více celkový rozdíl už bude značný. Jako třeba u rodinné vstupenky která platí pro 2 dospělé a až 4 děti do 15 let. Na místě za tuto vstupenku zaplatíte rovných 1.000 Kč, ale při nákupu online jen 850 Kč. Našim tipem je navíc využít ke vstupu severní nebo Jižní bránu a vyhnete se tak s velkou pravděpodobností frontám, které u hlavní pokladny jsou v sezóně běžné. Vstupenky kupujte výhradně na oficiálních webových stránkách “ Zoo Praha „

Jak online vstupenka funguje:

jakmile si vstupenku zakoupíte online přijde vám do emailu potvrzení s elektronickou vstupenkou v příloze ve formátu PDF. Stačí načíst čárový kód u brány ( turnikety mají čtečku kódu ) a vstupujete do zoo. Pokud je vás více ( rodinná vstupenka ) – kód načtete opakovaně a postupně tak všichni vstupují do zoo. Vstupenku z emailu si můžete načít i pomocí „Google peněženky“ a skenování u čtečky je tak pohodlnější.