Jízdní řády a doprava na Kypru

Cestování po Kypru autobusem je pohodlný a cenově výhodný způsob, jak prozkoumat ostrov. Kypr má dobře rozvinutou autobusovou síť, která spojuje velká města a turistické destinace. Na ostrově působí několik autobusových společností, včetně kyperské veřejné dopravy (CPT), meziměstských autobusů a soukromých provozovatelů. Každá společnost obsluhuje různé trasy, takže dobré vždy zkontrolovat jízdní řády a trasy. Kyperská autobusová síť pokrývá většinu ostrova.

Jízdní řády autobusů se mohou lišit v závislosti na trase a ročním období. Během letní turistické sezóny mohou být častější spoje do oblíbených destinací. Je vhodné si předem ověřit jízdní řády a jízdní řády autobusů, zejména u méně frekventovaných linek. Autobusové zastávky jsou obvykle označeny číslem trasy a informacemi o jízdním řádu.

Jízdenky na autobus si můžete zakoupit přímo u řidiče autobusu při nástupu. Některé autobusové společnosti nabízejí slevy pro studenty, seniory a děti. Dobré vyhledávání spojů najdete tady.

Přečtěte si o cestě na letiště Larnaca nebo o cestě na letiště Paphos.

Ceník 2023 – InterCity Buses

Trasa a jízdní řádJeden směrZpáteční ( návrat ve stejný den )
NIKÓSIE – LARNAKA4 €7 €
NIKÓSIE – LIMASSOL5 €9 €
NIKÓSIE – AGIA NAPA & PARALIMNI5 €9 €
NIKÓSIE – PAPHOS7 €13 €
LIMASSOL – PAPHOS4 €7 €
LIMASOS – LARNAKA4 €7 €
LARNAKA – AGIA NAPA & PARALIMNI4 €7 €
PARALIMNI & AGIA NAPA – PAPHOS9 €17 €
Neomezené cestování na všechny trasy “ Národní jízdenka“DEN: 15 €Týden: 75 €
Ceník dopravce https://intercity-buses.com/

Dopravce Cyprus public transport:

Jízdenky u tohoto dopravce zakoupíte rovněž u řidiče. Jízdenky u řidiče lze koupit v čase od 4:00-21:00 hod. Mimo uvedený čas je jízdenka u řidiče prodána s přirážkou. U této společnosti si můžete koupit na všech prodejních místech ( ne u řidiče )papírovou kartu s čipem, kterou nelze dobíjet. Na prodejním místě vám prodejce nahraje na kartu s početem jízd a to: 4 jízdy nebo 2 nebo 7 dní. ( jsou -li všechny 4 jízdy využity v jeden den tak ostatní jízdy jsou v ten den zdarma ).

U této společnosti jsou jízdní řády uvedeny online a jsou řazeny podle města a čísla zastávky s názvem zastávky. Po výběru se vám zobrazí čísla autobusových linek a časy odjezdu. Vše najdete zde.

Cesta na / z letiště Larnaca: na letiště Larnaca se můžete dostat několika způsoby a zajíždí sem několik dopravců. Nejpohodlnější způsob je rezervovat si sdílený autobus online, který vás může vyzvednout přímo u hotelu. Pokud chcete zvolit jinou alternativu tak jsou následující. Například dopravce Kapnos Aiport nabízí kyvadlovou dopravu mezi letištěm a hlavními turistickými městy. Jízdenky začínají na ceně od 9 € podle zvolené trasy. Jízdní řády najdete zde.

Dalším dopravcem zajíždějící na letiště je Cyprus public transport, ale na letiště zajíždí jen z města Larnaca. Cena jízdenky je 2,40 €. Na letiště zajíždí dvě hlavní linky č. 430 a 425. Vyhledat spojení lze na webu dopravce, kde se vám v mapě zobrazí i umístění zastávky.

Menší dopravce, který také obsluhuje letiště Larnaca je Limassol airport express. Cena jízdenky je 10 €. Jak název dopravce napovídá jezdí pouze mezi letištěm a městem Limassol. V Limassolu má dopravce dvě zastávky: 1. Agios Georgios Havouzas a 2. Turistická oblast (naproti hotelu Grand Resort). Jízdenky lze koupit u řidiče. Jízdní řády jsou uvedeny zde. Časy odjezdů jsou od 4:00 do 23:45 hod

Cesta z / na letiště Paphos: na letiště Paphos se můžete dostat několika způsoby a zajíždí sem několik dopravců. Nejpohodlnější způsob je rezervovat si sdílený autobus online, který vás může vyzvednout přímo u hotelu. Pokud chcete zvolit jinou alternativu tak jsou následující. Například dopravce Kapnos Aiport nabízí kyvadlovou dopravu mezi letištěm a hlavními turistickými městy. Jízdenky začínají na ceně od 9 € podle zvolené trasy. Jízdní řády najdete zde.

Menší dopravce, který také obsluhuje letiště Paphos je Limassol airport express. Cena jízdenky je 10 €. Jak název dopravce napovídá jezdí pouze mezi letištěm a městem Limassol. V Limassolu má dopravce pouze jednu zastávku a to “ Agios Georgios z Havouzy“. Jízdenky začínají na ceně od 9 € podle zvolené trasy. Jízdní řády najdete zde.

Z blízkého okolí města Paphos se můžete dopravit na letiště také autobusy společnosti Pafos Transport. Působí pouze v regionu Pafos. Jízdní řády a ceník najdete na webu dopravce. Na letiště jezdí autobusové spoje č. 612, 613 a č. 649. Aktuální cena jednosměrné jízdenky k r. 2023 je 1,50 € / osoba přes den a po 21 hodině večer je cena 2,50 €. ( můžete využít “ národní jízdenku“ )

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí

Zájezd do Španělska s polopenzí

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

Kréta s All inclusive za 14.238 Kč

Sicílie s polopenzí za 12.990 Kč – letecky z Prahy

Pláž Forno

Pláž Galenzana

Pláž Lacona

Pláž Innamorata

Pláž Lido di Capoliveri

Pláž Norsi

Pláž Barabarca

Pláž Seccione

Pláž Enfola

Pláž Padulella

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !

Pláž Sant’Andrea

Pláž Laconella

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}

One thought on “Jízdní řády a doprava na Kypru

Comments are closed.