Kissonerga

je vesnice ležící na jihozápadním pobřeží Kypru v okrese Paphos. Nachází se přibližně 8 kilometrů severně od města Paphos a nabízí pobřežní prostředí se směsí tradičního kyperského šarmu a moderního vybavení.

Kissonerga je známá svými krásnými plážemi, křišťálově čistou vodou a uvolněnou atmosférou. Obec má malý rybářský přístav a je oblíbeným místem pro koupání, opalování a vodní sporty. Pláže v Kissonerga nabízejí klidnější a méně přeplněnou alternativu k rušným turistickým oblastem Paphos.

Samotná vesnice má směs tradiční a moderní architektury s kamennými domy a novějšími obytnými budovami. Kissonerga si zachovává svůj kyperský charakter a nabízí řadu zařízení, včetně taveren, restaurací, kaváren a obchodů. Návštěvníci si mohou ve vesnických restauracích vychutnat tradiční kyperskou kuchyni, čerstvé mořské plody a místní pochoutky.

Historie:

Kissonerga je také bohatá na historická a archeologická naleziště. Jednou z hlavních atrakcí jsou Hrobky králů, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO. Tyto starověké hrobky, pocházející ze 4. století před naším letopočtem, jsou vytesány do skály a poskytují fascinující pohled na tehdejší pohřební praktiky.

Nedaleko můžete také navštívit chalkolitické sídliště Lemba, které nabízí rekonstruované kruhové domy a exponáty, které představují starověkou historii a kulturu Kypru.

Milovníci přírody ocení malebnou krajinu v okolí Kissonergy. Oblast je charakteristická vinicemi, citrusovými háji a malebnou krajinou. Návštěvníci mohou prozkoumat okolní kopce a údolí, vydat se na pěší túru nebo se vydat na klidné procházky, aby si užili přírodní krásy regionu.

Kissonerga slouží jako výhodná základna pro objevování dalších atrakcí v regionu Paphos. Nachází se v těsné blízkosti archeologického parku Paphos, hradu Paphos a dalších historických památek.

Kissonerga nabízí směs pobřežní krásy, historických památek a tradiční kyperské atmosféry. Vesnička návštěvníkům poskytuje uvolněnější atmosféru a zároveň nabízí snadný přístup k atrakcím a vybavení širší oblasti Paphos.

Nemáme fotku 🙁 Podělíš se o vlastní ? Pošli nám jí emailem nebo přes facebook. Děkujeme

Přidej se do skupiny Kypr pro turisty

a inspiruj sebe i ostatní.
Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

Zájezdy

Kréta s All inclusive za 14.238 Kč

Zájezdy

Sicílie s polopenzí za 12.990 Kč – letecky z Prahy

Pláže na Elbě

Pláž Forno

Pláže na Elbě

Pláž Galenzana

Pláže na Elbě

Pláž Lacona

Pláže na Elbě

Pláž Innamorata

Pláže na Elbě

Pláž Lido di Capoliveri

Pláže na Elbě

Pláž Norsi

Pláže na Elbě

Pláž Barabarca

Pláže na Elbě

Pláž Seccione

Pláže na Elbě

Pláž Enfola

Pláže na Elbě

Pláž Padulella

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč
Zájezdy

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !
Zájezdy

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !

Pláže na Elbě

Pláž Sant’Andrea

Pláže na Elbě

Pláž Laconella

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}