Objevte kouzlo Mallorky: Váš dokonalý prázdninový ráj

Mallorca, největší z Baleárských ostrovů, je opravdovým klenotem Středozemního moře. Toto úchvatné místo nabízí nejen nádherné pláže a křišťálově čisté vody, ale také bohatou historii, malebné vesničky, fascinující přírodní scenérie a rušná města plná života. Pojďte s námi objevit, proč by měla být Mallorca vaší příští dovolenkovou destinací!

Zážitky, které vás okouzlí

  1. Pláže jako z pohádky:
    • Playa de Palma: Tato pláž se nachází jen kousek od hlavního města Palma de Mallorca a nabízí dlouhé písečné pobřeží s pozvolným vstupem do moře. Ideální pro rodiny s dětmi.
    • Cala Millor: Jedna z nejkrásnějších pláží na východním pobřeží. Tyrkysová voda a jemný písek vás doslova uchvátí.
    • Cala Agulla: Skrytý poklad na severovýchodě ostrova, obklopený borovicemi a horami. Ideální místo pro klid a relaxaci.
  2. Historické památky:
    • Palma de Mallorca: Projděte se starobylými uličkami hlavního města a navštivte impozantní katedrálu La Seu, která je jednou z nejvýznamnějších gotických staveb v Evropě.
    • Alcúdia: Toto město s bohatou historií vás přenese zpět v čase. Prozkoumejte středověké hradby a navštivte římské ruiny.
  3. Přírodní krásy:
    • Sierra de Tramuntana: Tento horský masiv, zapsaný na seznamu UNESCO, nabízí úchvatné výhledy a turistické stezky. Navštivte malebnou vesnici Valldemossa a prozkoumejte klášter, kde kdysi pobýval skladatel Frédéric Chopin.
    • Sa Calobra a Torrent de Pareis: Tato dramatická soutěska je jedním z nejpozoruhodnějších přírodních divů na ostrově. Cesta sem vede po klikaté silnici s neuvěřitelnými výhledy.

Tipy na výlety

  1. Tren de Sóller: Užijte si nostalgickou jízdu historickým vlakem z Palmy do malebného městečka Sóller, které je známé svými citrusovými háji a okouzlujícími uličkami.
  2. Cap de Formentor: Vydejte se na severní cíp ostrova, kde vás čekají dechberoucí výhledy na moře a okolní krajinu. Nezapomeňte navštívit maják a užít si panoramatické scenérie.
  3. Cuevas del Drach: Prozkoumejte tajemné Dračí jeskyně v Porto Cristo. Tento podzemní svět vás ohromí svými stalaktity a stalagmity a nabídne jedinečný zážitek v podobě koncertu na podzemním jezeře.
Powered by GetYourGuide

Doprava na Mallorce

Mallorca nabízí dobře rozvinutou infrastrukturu veřejné dopravy, která zahrnuje autobusy, vlaky a dokonce i trajekty. Autobusy jsou hlavním způsobem veřejné dopravy na ostrově, které spojují hlavní města, letoviska i menší vesničky. Linky provozuje společnost EMT (pro město Palma) a TIB (pro zbytek ostrova). Autobusová síť TIB je spolehlivá a pravidelně aktualizovaná, což umožňuje snadný přístup k většině turistických atrakcí a pláží. Vlaky spojují Palmu s městy jako Sóller a Inca, což poskytuje malebnou a pohodlnou alternativu k cestování autem. Trajekty jsou k dispozici pro přepravu mezi Mallorcou a sousedními ostrovy, jako jsou Menorca a Ibiza, stejně jako na španělskou pevninu.

Přestože veřejná doprava na Mallorce je efektivní, doporučujeme zapůjčení auta pro maximální svobodu a flexibilitu. Autem můžete snadno prozkoumat odlehlé pláže, skryté klenoty a malebné horské vesničky, které by byly jinak obtížně dostupné. Zapůjčení auta je snadné a cenově dostupné, a díky dobře udržovaným silnicím a jasnému značení je řízení na Mallorce skutečným potěšením. Pro více informací a rezervaci auta klikněte

Doporučení: Zapůjčení auta

Pro maximální flexibilitu a pohodlí doporučujeme zapůjčení auta. Díky tomu budete moci objevovat skryté pláže, malebné vesničky a přírodní krásy ve vašem vlastním tempu. Silniční síť na Mallorce je výborná a jízda autem vám umožní zažít vše, co tento úchvatný ostrov nabízí. Rezervace auta je k dispozici v češtině a nabízí možnost zrušení zdarma. Neotálejte a klikněte hned, protože čím dříve rezervujete, tím lepší cenu získáte!

Mallorca je destinací, která nabízí něco pro každého. Ať už hledáte relaxaci na pláži, dobrodružství v horách, kulturní zážitky nebo gurmánské požitky, tento nádherný ostrov vás nezklame. Rezervujte si svůj zájezd ještě dnes a připravte se na nezapomenutelnou dovolenou na Mallorce!

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

Zájezdy

Kréta s All inclusive za 14.238 Kč

Zájezdy

Sicílie s polopenzí za 12.990 Kč – letecky z Prahy

Pláže na Elbě

Pláž Forno

Pláže na Elbě

Pláž Galenzana

Pláže na Elbě

Pláž Lacona

Pláže na Elbě

Pláž Innamorata

Pláže na Elbě

Pláž Lido di Capoliveri

Pláže na Elbě

Pláž Norsi

Pláže na Elbě

Pláž Barabarca

Pláže na Elbě

Pláž Seccione

Pláže na Elbě

Pláž Enfola

Pláže na Elbě

Pláž Padulella

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč
Zájezdy

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !
Zájezdy

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !

Pláže na Elbě

Pláž Sant’Andrea

Pláže na Elbě

Pláž Laconella

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}