ryanair

Ryanair

Ryanair je irský nízkonákladový letecký dopravce se sídlem v Dublinu. Destinace Ryanair se nachází převážně v Evropě, dále v Africe a na Středním východě.
Ryanair provozuje více než 400 letadel Boeing 737-800 Strategie společnosti je založená na co nejnižších cenách letenek. Společnost se snaží co nejvíce spořit, od letišť žádá co nejnižší poplatky, používá jeden typ letadla, pokud je to možné, využívá letiště na okrajích nebo mimo cílových měst.

Ryanair působí v České republice od roku 2007 a létá z Prahy, Pardubic, Brna i Ostravy. Nejširší výběr destinací z Česka nabízí z Prahy.

Jak se odbavit v aplikaci dopravce zdarma

Odbavení: u společnosti Ryanair je nutné provést vždy odbavení, tzv. check-in. Odbavení online je zdarma a lze provést na webových stránkách v počítači nebo v aplikaci dopravce. My doporučujeme odbavení v aplikaci. Je to jednoduché a palubní vstupenky budete mít přímo ve svém telefonu. Odpadá tak nutnost tisknout papírovou palubní vstupenku ( boarding pass ) .

V případě, že máte provedenou rezervaci letenky bez dokoupení prioritních služeb nebo sedadla, spouští se odbavení zdarma 48 hodin před odletem a nejdříve 2 hodiny před odletem. Časový posun se do odbavení započítává. ( pozor odbavení provádíte jak na let tam a zvlášť na let zpátky ).

Pokud se neodbavíte online a budete požadovat odbavení na letišti zaplatíte 55 Euro. V případě, že palubní vstupenku ztratíte, bude vám účtován poplatek 20 Euro za opětovné vystavení. Odbavení na letišti zdarma získávají cestující, kteří si zakoupili letenku v balíčku PLUS nebo Flexi PLUS, který aktuálně obsahuje i odbavené zavazadlo do 20 kg, rezervované sedadlo a druhé příruční zavazadlo.

Poplatky se netýkají odbavených zavazadel, které jste si zakoupili zvlášť při rezervaci letenky. Odbavení na letišti končí 40 minut před plánovaným časem odletu.

Tarify

Ryanair nabízí jedny z nejlevnějších letenek na trhu. Zpravidla na první pohled vychází vždy nejlevněji. V ceně je však jen základní přeprava z bodu A do bodu B a malé příruční zavazadlo. Ostatní služby a zavazadla jsou za poplatek.

Tarif Value – sám dopravce ho také nazývá jako cestování na lehko. V ceně letenky je malé příruční zavazadlo, které se musí vejít pod sedadlo. Maximální rozměry zavazadla jsou 40x20x25 cm. Prakticky jde o kabelku nebo malý batoh.

Tarif Regular – v tomto tarifu získáte dvě příruční zavazadla ( jedno malé o rozměrech 40x20x25 cm) a druhé větší s maximální hmotností do 10 kg a rozměry 55 x 40 x 20 cm. Dále také přednostní nástup do letadla a rezervované sedadlo. Díky rezervovanému sedadlu se můžete odbavit online zdarma až 30 dní předem.

Tarif Plus – hojně je využíván při pobytu na delší cesty jelikož obsahuje 20 kg odbavené zavazadlo, rezervované sedadlo, přednostní nástup a také dvě příruční zavazadla + odbavení na letišti zdarma.

Tarif Flexi Plus – jde o nejvyšší tarif společnosti a nabízí prakticky stejné služby jako tarif PLUS s rozdílem možnosti změny letu nebo rezervace a to včetně změny destinace. Samotná změna je zdarma, doplatíte případně rozdíl v ceně letenky.

Tarif Regular se nám většinou nevyplatí. Druhé palubní zavadlo si můžete dokoupit levněji zvlášť v dalších krocích rezervace a stejně tak zakoupíte i rezervované sedadlo.

Family Plus – Pokud cestujete jako rodina je dobré přemýšlet nad tarifem s názvem Family Plus. Obsahuje jedno malé palubní zavazadlo (40×20×25 cm) ,1 x 20kg odbavené zavazadlo, 10kg odbavené zavazadlo (pro všechny cestující tam i zpět) a sedadla zdarma pro děti do 12 let (celá rodina tak bude sedět pohromadě na zlevněných standardních sedadlech).

Pozor na chyby při rezervaci. Poplatky za změnu bývají vyšší než cena nové letenky.

Veškeré poplatky a informace najdete také na stránkách dopravce.

One thought on “Ryanair

Comments are closed.