Eurowings

Eurowings je nízkonákladová letecká společnost patřící pod křídla mateřské společnosti Lufthansa. Zaměřuje se převážně na lety po Evropě, ale z německých letišť se objevují i dálkové linky. Ve flotile má převážně stroje Airbus a z České republiky létá z Prahy do několika destinací.

Jak se odbavit v aplikaci zdarma

Odbavení: jakmile provedeme rezervaci na webu dopravce, bude nám zasláno potvrzení do emailu. S tímto potvrzením nás však do letadla nepustí a je třeba se odbavit. Ideálně online přímo z domova bez zdržování na letišti nebo dalších poplatků. K odbavení online můžeme použít počítač a web dopravce Eurowings nebo mobilní aplikaci. Tímto způsobem z rezervace letenky získáte tzv. palubní vstupenku nebo jinak řečeno boarding pass. Právě palubní vstupenka je dokladem, který potřebujete k odletu. Odbavení ( check-in ) je u této společnosti k dispozici zdarma od 72 hodin před odletem. Máte-li zpáteční letenku, tak i na zpáteční let se spustí odbavení až 72 hodin před odletem zpátky. Odbavení končí 3 hodiny před odletem.

V případě, že máte rezervaci přes účet dopravce tzv. MyEurowings, stačí se příhlásit přes svůj zaregistrovaný účet a přes záložku spravovat rezervaci provést odbavení online. V opačném případě svůj let a následné odbavení ( check-in ) najdete pod rezervačním kódem, který má 6 čísel. Svůj šestimístný rezervační kód najdete v e-mailu s potvrzením rezervace. Kód zadáte v záložce odbavení na webu dopravce a k tomu přidáte své příjmení do vedlejšího pole. Vše je jasně popsáno a nejde o nic složitého.

Eurowings jako jeden z mála dopravců nabízí stále odbavení na letišti zdarma na základě předložení cestovního dokladu. Stejně tak můžete u všech tarifů změnit let zdarma až 40 minut před odletem. Doplatíte však rozdíl v ceně mezi původní letenkou a novou letenkou.

Tarify: stejně jako ostatní dopravci i u Eurowings si můžete vybrat z několika tarifů ( balíčků ), které si koupíte při rezervaci letenky. Na výběr jsou hned tři.

Basic – nejlevnější základní tarif s tímto názvem obsahuje pouze malé příruční zavazadlo ( max. Rozměry 40 x 30 x 25 cm ) a možnost změny letu zdarma. Ostatní služby si buď dokoupíte v průběhu rezervace nebo zaplatíte další poplatky.

Smart – v tomto tarifu máte jak malé příruční zavazadlo a k tomu druhé větší příruční zavazadlo + jedno odbavené zavazadlo do hmotnosti 23 kg. Dále získáte výběr sedadla online, přednostní nástup do letadla a odbavení na letišti zdarma. Tarif opět obsahuje možnost změny letu zdarma.

BizzClass Premium – v tarifu je toho nejvíce včetně prioritního odbavení a nástupu do letadla, dvě velká příruční zavazadla, odbavené zavazadlo do hmotnosti 32 kg, výběr sedadla, přístup do letištního salónku, palubní portál plný zábavy a také občerstvení během letu. Opět je v ceně bezplatná změna letu.

Veškeré poplatky a informace najdete také na stránkách dopravce.

Facebook Instagram

Sledujte nás na sociálních stítích