Tenerife: Perla Kanárských ostrovů

Tenerife je největší z Kanárských ostrovů a je známý svou různorodou krajinou, bohatou kulturou a příjemným klimatem po celý rok. Tento krásný ostrov nabízí vše od zlatých pláží po sopečné vrcholy, což z něj činí ideální destinaci pro dovolenou plnou dobrodružství i odpočinku.

Letoviska na Tenerife

Tenerife je domovem mnoha atraktivních letovisek, která poskytují širokou škálu ubytování a zábavy:

  1. Playa de las Américas: Toto živé letovisko je ideální pro ty, kteří hledají noční život, pláže a širokou nabídku restaurací. Je zde mnoho klubů, barů a kasin, které zajišťují, že zábava nikdy nekončí.
  2. Los Cristianos: Nachází se hned vedle Playa de las Américas, ale nabízí klidnější atmosféru. Je to skvělé místo pro rodiny s dětmi a ty, kteří preferují poklidnější prostředí. Přístav v Los Cristianos je také výchozím bodem pro různé lodní výlety.
  3. Costa Adeje: Toto luxusní letovisko je známé svými špičkovými hotely, golfovými hřišti a krásnými plážemi. Je ideální pro ty, kteří hledají luxus a relaxaci.
  4. Puerto de la Cruz: Nachází se na severní straně ostrova a je známé svým přírodním bazénovým komplexem Lago Martiánez, který navrhl slavný umělec César Manrique. Toto letovisko má autentickou kanárskou atmosféru a krásné botanické zahrady.
  5. El Médano: Tento ráj pro surfaře a kiteboardisty se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova. El Médano je známé svým dlouhým písečným pobřežím a konstantními větry, což z něj činí ideální místo pro vodní sporty.

Doprava na ostrově

Doprava na Tenerife je dobře organizovaná a nabízí několik možností, jak se po ostrově pohybovat:

  • Autobusová doprava: Síť autobusů TITSA pokrývá celý ostrov a je spolehlivá a cenově dostupná. Autobusy jezdí pravidelně mezi hlavními městy a letovisky.
  • Taxi: Taxi služby jsou dostupné po celém ostrově a jsou relativně levné. Mnoho turistů si však cení větší flexibility a nezávislosti, kterou nabízí půjčení auta.
  • Půjčení auta: Půjčení auta je nejlepší způsob, jak objevit krásy Tenerife. Umožňuje vám cestovat vlastním tempem a navštívit i ty nejskrytější kouty ostrova. Silnice jsou dobře udržované a navigace je snadná.

Tipy na výlety po ostrově

  1. Národní park Teide: Domov nejvyšší hory Španělska, Pico del Teide, tento národní park nabízí úchvatné scenérie a turistické trasy. Lanovka vás vyveze blízko vrcholu, odkud jsou nádherné výhledy na celý ostrov.
  2. Loro Parque: Jeden z nejlepších zoologických parků na světě, kde můžete vidět širokou škálu zvířat, včetně delfínů, velryb a papoušků. Park se nachází v Puerto de la Cruz a je ideální pro rodiny.
  3. Masca Village: Toto malebné horské městečko je skrytým klenotem Tenerife. Nabízí úchvatné výhledy a je výchozím bodem pro túry do hlubokých roklí.
  4. Anaga Rural Park: Tento park na severovýchodě ostrova je známý svou divokou krásou a bujnými lesy. Nabízí skvělé turistické trasy a úchvatné výhledy na pobřeží.
  5. La Laguna: Historické město, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka úzkými uličkami vás zavede k nádherným koloniálním budovám a malebným náměstím.
Powered by GetYourGuide

Nejlepší pláže na Tenerife

Tenerife nabízí nádherné pláže pro všechny typy návštěvníků:

  1. Playa del Duque: Luxusní pláž v Costa Adeje, která je známá svým zlatým pískem a čistou vodou. Je obklopena luxusními hotely a restauracemi.
  2. Playa de las Teresitas: Nachází se poblíž Santa Cruz, hlavního města ostrova. Tato pláž je uměle vytvořená se zlatým pískem z Sahary a je ideální pro rodiny.
  3. Playa Jardín: Tato pláž v Puerto de la Cruz je obklopena nádhernými zahradami navrženými César Manrique. Je to skvělé místo pro relaxaci a surfování.
  4. Playa de la Tejita: Tato dlouhá písečná pláž poblíž El Médano je oblíbená mezi nudisty a surfaři. Je známá svou přirozenou krásou a klidnou atmosférou.
  5. Playa de Benijo: Tato pláž na severovýchodě ostrova nabízí dramatické scenérie s černým pískem a impozantními skalními útvary. Je to ideální místo pro romantické procházky a fotografování.

Doporučení na zapůjčení auta

Zapůjčení auta na Tenerife je nejlepší způsob, jak maximálně využít svůj pobyt. Auto vám poskytne svobodu objevovat ostrov bez omezení veřejnou dopravou a umožní vám navštívit méně přístupná místa, která jsou často nejkrásnější. Půjčovny aut jsou dostupné na letištích i v hlavních turistických oblastech, a ceny jsou často velmi přijatelné. S autem můžete snadno naplánovat výlety podle svého gusta a zažít Tenerife naplno. Podívejte se kolik stojí pronájem auta.

Last Minute Zájezdy na Tenerife

Pokud vás láká možnost strávit dovolenou na tomto úžasném ostrově, neváhejte a využijte nabídky last minute zájezdů na Tenerife. Rezervace last minute zájezdů vám umožní zažít krásy Tenerife za skvělé ceny. Nechte se inspirovat a zarezervujte si svůj pobyt ještě dnes zde.

Tenerife je ostrov plný kontrastů a možností. Ať už hledáte dobrodružství, relaxaci nebo kulturní zážitky, tento ostrov vás nezklame. Objevte jeho krásy a užijte si nezapomenutelnou dovolenou!

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

Zájezdy

Kréta s All inclusive za 14.238 Kč

Zájezdy

Sicílie s polopenzí za 12.990 Kč – letecky z Prahy

Pláže na Elbě

Pláž Forno

Pláže na Elbě

Pláž Galenzana

Pláže na Elbě

Pláž Lacona

Pláže na Elbě

Pláž Innamorata

Pláže na Elbě

Pláž Lido di Capoliveri

Pláže na Elbě

Pláž Norsi

Pláže na Elbě

Pláž Barabarca

Pláže na Elbě

Pláž Seccione

Pláže na Elbě

Pláž Enfola

Pláže na Elbě

Pláž Padulella

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč
Zájezdy

Zájezd na Lefkádu za 10 990 Kč

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !
Zájezdy

Primorsko za 9.990 Kč. Last minute !

Pláže na Elbě

Pláž Sant’Andrea

Pláže na Elbě

Pláž Laconella

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}